Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Niecierpliwa "

Tylko w miłości można zrobić...
kilka kroków wstecz.
W życiu ciągle trzeba iść przed siebie.
Dzień już tak krótki, a tyle do zrobienia
jeszcze.
Kolejny raz zagram z życiem...va bank,
co mi tam...
Może dostanę po głowie,
może kolejne...spłyną łzy smutku?
Ale ja tak niecierpliwa w tej walce jestem.
Nie potrafię...stać i czekać,
patrzeć niczym niemy widz!
Nie umiem przyglądać się życiu
które...obok mnie przemija.
Muszę je...poczuć,
całą sobą...dotknąć, zaryzykować.
Los prowokuje, nie pyta czy chcesz,
czy masz odwagę, czy widzisz...sens?
Odpowiedź zawsze zostawia Tobie,
to Ty wiesz czym życie, a czym...śmierć.
Wiem,że będzie niezmiernie trudno,
wiem, że zaboli każdego z nas,
nie boję się...
ani życia...ani... miłości,
ani...Ciebie!
Najpiękniejszy kwiat też ma kolce,
a mimo to nadal nas...zachwyca.
Wyruszam więc w kolejną drogę,
na jej początku...Ty...
pośrodku...Ja...na końcu...My.
Wyciągam dłoń, nie odtrącaj jej,
przecież o wszystko toczy się
z życiem ta gra!
Marzeniem dziś swoim Cię nazywam,
dotykiem myśli przywołuję każdego dnia,
tęsknotą swoją obraz Twój maluję...
bo wiem...jak życie w miłości...smakuje.

54 914 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!