Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Mów do mnie

tylko Ty
wiesz czego pragnę
co me myśli
wciąż zajmuje
co się liczy
tak naprawdę
także to
co serce czuje

tęsknota
na pierwszym planie
za wszystkim
co piękne jest
chciałabym móc
Tobie Panie
sekret swój
największy rzec

wiem żeś jest
Wszystkowiedzący
lecz muszę to
dziś wyrzucić
może jednak
tak niechcący
gdy poskarżę się
usłyszysz

naucz mnie
swojej miłości
tej prawdziwej
i głębokiej
myśli wszystkie
pozbaw złości
daj też przejrzeć
moim oczom

bo w nich
widzę
Twoje niebo
czyste myśli
czyny słowa
dziś
są bardzo
mi potrzebne

i w ciszy
znów
do mnie
przemów

31 413 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
  • 27 March 2021, 19:04

    Tomaszu...dziękuję za tak cenną i osobistą opinię :)
    Pozdrowienia przesyłam :))

  • Bromba

    26 March 2021, 23:05

    Przeczytałem kilka razy, jak czynię, gdy pokora dyktuje strofy.
    I tak mi moja dzisiejsza myśl tu pasuje
    - myśli tworzą człowieka
    słowa go tylko stroją.

    W myślach jesteśmy najprawdziwsi
    i tylko nasz Pan naszą prawdę zna,
    i tylko On je słyszy.

    Droga Marto, choć więc wystrojoną tu widzę dziewczynę, to strój to odświętny i pokorny.
    A prośba o czystość myśli i pozbawienie ich złości, zakołatała w moim sercu.
    Dziękuję za to wzruszenie.

  • 26 March 2021, 22:13

    Dziękuję i pozdrawiam cieplutko :)

  • Joan40

    26 March 2021, 20:14

    Pięknie prosisz. Tylko dusza na wyższym poziomie tak rozmawia z Bogiem.