Menu
Gildia Pióra na Patronite

Księżyc w pełni

Tylko ty kołowaty miesiączku
potrafisz zatracić się
grając w kości
na wieży kościelnej
za ukrywającymi się
za arkadami krużganków
-zjawami

Tylko ty wabisz
mary senne poświatą
w gałązkach prastarych akacji
zabierając je na zielony spacer
pomiędzy zmurszałymi
okiennicami

Spraw aby żywioł czasu
tylko dobre natchnienie oplatał
bluszczem pożądania
i aby je mógł zatrzymać
w objęciach swoich ramion
już na stałe

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!