Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Pejzaż jesienny "

Tylko Tobie namaluję pejzaż jesienny
Lekko senny mgłą otulony deszczowy
Rdzawe dywany z liści kolorowych
Ciepło kominka - aromat grzanego wina
(Taka ze mnie ' Cud Dziewczyna ')
Purpurowe serce z uśmiechem
Może coś jeszcze - nie wiem...?
Parę dłoni splecionych w tańcu
Ciepłe myśli o wschodzie słońca
Uszy słuchające i usta milczące
Nasze dusze radośnie śpiewające
" Usta milczą dusza śpiewa..."
Niech cały świat wie
Niech muzyka rozbrzmiewa
Niech uskrzydla Ciebie i mnie
Ach jesień!

22.10.2021
16:16

281 875 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!