Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Po co i dlaczego~~


Tyle w życiu pytań
Po co i dla czego
Warto czy nie warto
Próżno by się głowić

Odwieczne myślenia
Bezsensem się zdają
Lecz wciąż prowokują
By się zastanowić

Jeśli żyć to po co
Jeśli być -dla kogo?
Przecież znamy siebie
Więc odpowiedź mamy

Często gdy szukając
Celu w swoim życiu
Choćbyśmy nie chcieli
Prawdy wciąż szukamy

Może ewolucja
Lub Pan Bóg to sprawił
Że człowiek jest po to
By być albo nie być

Ważnym jest to jednak
Że jeśli już jesteś
To jest najważniejszym
By dobrze je przeżyć

Nie myśleć dlaczego
Czasu na to szkoda
Bo życie upłynie
Na nic rozmyślanie

Co ma być to będzie
Cel nie jest zbyt ważny
To moja odpowiedź
Na proste pytanie.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    26 November 2013, 11:27

    Aguś ładnie to ujęłaś,
    Odwieczne pytania nas gonią :)
    pozdraiwam

  • Naja

    22 November 2013, 18:59

    Pięknie ułożona wskazówka na życie...:-)

  • krysta

    22 November 2013, 09:35

    Zatrzymał mnie...zadumałam się...śliczny wiersz...
    Pozdrawiam Agnieszko :)

  • Czinka

    22 November 2013, 09:32

    Masz rację Agnieszko,szkoda czasu na to co by było gdyby..i po co i dlaczego..jesli się zna kogos to zbedne te pytania..czasami one mogą zburzyć spokój

    wiersz z nutą refleksji

    pozdrawiam serdecznie Ago