Menu
Gildia Pióra na Patronite

Klucz

Tyle po świecie błąka się zagubionych dusz
Ile na ludzkich twarzach smutnych ust
tyle samo w życiu jest zranionych serc
że aż na samą myśl strach bierze człowieka

Brak prawdziwej wiary w samego siebie
Życie nie ma sensu jak tyle nienawiści
Fałszu i zawiści w nas samych się mieści
Gdy nie patrzy się przez różowe okulary

Wszystko jest takie szare czarne puste
Bez perspektyw i celu na przyszłość
Żałosne bez realizacji marzeń i miłości
Trudno jest uwierzyć że się od razu uda

Będąc pesymistą trzeba się nauczyć
Żyć optymistycznie a to czasu wymaga
Kluczem do sukcesu jest cierpliwość
Gdy się jest nastawionym nieprzyjaźnie

93 764 wyświetlenia
901 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!