Menu
Gildia Pióra na Patronite

Blisko- daleko

Tyle chciał bym Ci powiedzeć;
Ale zawsze brak mi słów;
Co mnie tu w te strony wiedzie;
Z kim sie chciał bym widzieć znów;

Gdzie me serce jest nieszczęsne;
Komu chciał bym wszystko dać;
Czemu dziś tutaj ugrzęzłem;
I dla kogo znów chcę grać;

Czym jest dla mnie ten krzak róży;
I ten promyk, i słońca blask;
I ten trup co sie wynurzył;
Mej tęsknoty ciągły wrzask;

Zagubiłem się przestrasznie;
Nie wiem którą wybrać z dróg;
Muszę przestać wierzyć w baśnie;
Gdy bym chociaż przestać mógł;

6425 wyświetleń
50 tekstów
0 obserwujących
  • Nikaaaa

    10 May 2015, 16:21

    piękny wiersz
    pozdrawiam ;)

  • Papużka

    10 May 2015, 08:41

    :) Dobrze, że nie możesz...