Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Zagadka losu "

Ty, ze swoim srebrnym blaskiem utopionymi w oczach.

Zjawiasz się...
Co czujesz?

Ty, melodią mej duszy.
Uśmiechem poranka.

Gdzie jesteś -
Kiedy znikasz?

Ty, gwiazdami na niebie, dającymi nadzieje...na marzeń spełnienie.

A Ja, spadam w otchłań miłości,
Widząc Twoje ramiona silne.

Czy mnie obejmiesz, ochronisz?
Czy zdążysz mnie złapać - uratować?

I nowy dzień nastał. Nowe pytania.
Serca znaki zapytania?

Ty, niezmiennie obok czuwasz,
Nadzieję dajesz, wiarą napełniasz.

Ty, promieniem słońca, uśmiechem, bólem, łzą, szczęściem, bajką.

Wiesz, że nie jest i nie będzie mi - nam łatwo.

Ty: Alfą i Omegą.

Ja, znakiem zapytania.
?

Czy to ten czas?
Czas kochania?

Ty, moją zagadką, którą rozwiązuję.
Życia mi brakuje...
Czy Cię dobrze rozszyfruję.
?

281 873 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!