Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Ty I Ja

Ty wędrowcem, ja Ci drogą.
Ty jeziorem, ja Ci wodą.
Ja obłokiem, Ty mi niebem.
Ja ustami, Ty mi chlebem.
Ty latarnią, ja Ci statkiem.
Ja ogrodem, Ty mi kwiatkiem.
Ty mi światłem, ja Ci Słońcem.
Ty początkiem, a ja końcem...

11 198 wyświetleń
102 teksty
20 obserwujących