Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

Ty
to tak dużo
te dwie litery mieszczą w sobie całe lata
tyle twarzy a ja biegnę przez trotuar
niezliczonych godzin i szukam słowa
i to wielkie T
jak tęsknota
i tortura

ja
to tak mało
dlaczego czuję tę miałkość
przecież ja to prawie Ty
te sama ilość liter w tej samej księdze
a jaka między nami granica
jaki mur na jednym wydechu każdej z tych sylab
i to małe j
jak małe jestestwo marne w swej potędze

jak szybko w przestrzeni nikną
choć chyba wymawiam krócej i ciszej sylabę której nie ujrzę
i nie usłyszę

my

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
  • I.Anna

    11 October 2021, 15:17

    Zatrzymuje, skłania do refleksji... można wyczuć nutkę tęsknoty i pragnienie żeby "my" zaistniało...
    Ładne.
    Miłego wieczoru.