Menu
Gildia Pióra na Patronite

Slajdy z wakacji

Teksty z obrazami - Slajdy z wakacji - exsilentio
Slajdy z wakacji - exsilentio

Ty.
Ciepło, światło,
Dotyk, skóra, zapach, włosy.
Dźwięk, muzyka, chrzęst i głosy.
Ciszy zabrakło.
Sny.
Obrazki, ruch, słowa, dłonie,
Nazwy, wymowa, wiara, interpunkcja,
Dyplom, smak piwa, sukces i funkcja.
Mgła, milczenie i ból na koniec.
My.
Łopot losu, słona bryza, inne planety.
Słowa, smaki, zapachy i dłonie.
Taniec serc płonie,
A wokół jadowite szepty.
Oni.
Przez uszy i oczy, jak tłusty dym,
Zamieniają słowa, demolują fakty,
Po kropli wiążą jadowitym paktem.
Haki przybito do chwil. Przestałaś być.
Ty.
Dłonie, słowa, zapach, smak.
Ja.
Kocham Cię i tak.

42 058 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!