Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oj tak bywa

Ty aniołku
stój obok okna
w kącie
a ty
alkoholiku
w kusym sweterku
odlewaj się do żeliwnego zlewu
na klatce schodowej

Zlani mrokiem
zielonymi lamperiami
którym ktoś
obtłukł paznokcie młotem
marszcząc czoło zwyrodniałe

Ty aniele
stój boś w ciąży
w białej haleczce z firanki
a ty wujku
zapnij rozporek
i idź się wyżyj
do uległej kochanki...

128 116 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących