Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ty

Twoje światło jest światłem iluzji
tak... i są ćmy, które lgną do ciebie i kochają za nic
jest ten, który pragnie cię choć wciąż tak go ranisz
jest też strażnik ognia, którym jesteś
jest zmarznięty kloszard, który chce się ogrzać twoim ciepłem
uzależniasz ich wszystkich od swojej złudnej miłości
uzależniasz ich od bólu ale też wielkiej radości
rzucasz sny, jak bezdomnym ochłap
trwonisz przyszłe dni
zatapiasz się w otchłań

4217 wyświetleń
30 tekstów
2 obserwujących