Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

twoją wieczność przedłużę rękoma wyciągniętymi
ona zimna i nieskończona
przepłynie przez snu zapalczywość
w korytach żył pod prąd
do oczu w obraz
do uszu w głos
do serca w litość
i jak krwi chorągiew wbita w ciało załopocze
niewiedza kochająca - moja śmierć w twoją wtulona:
ledwie miłość

(Ojcu, 23.04.2021)

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • 28 June 2021, 14:39

    Żyje i żyć będzie na wieki tam... w niebie
    dodam jeszcze, że uśmiech chciałby widzieć u Ciebie.
    Wiersz... powinna być jakaś kara za takie znęcanie się nad czytelnikiem...
    ale jak Ci nie dać serducha?... :)