Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mój Ty talizmanie

Twoja obecność niczym talizman
Lubię gdy Jesteś bez przerwy obok
Jesteś blaskiem mrocznego bytu
Bez Ciebie tęcza na niebie traci kolory

Przed ścianą płaczu Ty Jesteś słońcem
Nie lubię tracić Cię z horyzontu widzenia
Rodzinny dom staje się ciemnym lochem
Bez Ciebie trudno znieść atmosferę chorą

Bez Ciebie nic nie znaczę w pył się zamieniam
Marny jak ten puch nie istnieję dla nikogo
Nie ma dla mnie wcale miejsca w domu
Tylko Ty Jesteś moją całą miłości ostoją

Przy Tobie odzyskuje spokój i normalność
Którą tylko Ty potrafisz stworzyć dla mnie
Uśmierzasz mój ból jaźni w zgrzytach ścian
Twoja bliskość bezcenną mi jest najbardziej

Jesteś moim talizmanem na wszystkie dni pożogi
Póki życia mego świt kochać Cię nie przestanę
Jak cudownie jest mi z Tobą nie ogarnie nikt
Tylko Ty wiesz najlepiej jaką szarą miernotę
Mam bez Ciebie w moim życiu smętnym

93 740 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!