Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

Tułam się bez celu,
Zmęczona dotykiem cudzych rąk,
Cienie widnieją nie tylko
pod moimi oczami
Nie ma miejsca do którego
mogłabym wrócić

Strata ciążąca w mojej piersi,
Porastam chwastami ukochany,
I przechylam kieliszek,
aż pocałunki przestaną być bolesne

Teraz będę Twoja i niczyja,
Zagubiona w czasie,
Nic nie mogę Ci zaoferować,
Moje dłonie są puste.
Lecz oczy...

Tak czułe.

12 348 wyświetleń
98 tekstów
22 obserwujących
  • Niebieska Róża

    15 June 2021, 20:58

    szukam odpowiedzi...
    bez rezultatu
    potrzebuje Twojej obecności
    Byś chwycił mnie za rękę i nie pozwolił utonąć
    W popiołach tego co widzę przed sobą
    Niech one nie istnieją
    Niech pojawi się w końcu tęcza
    Moja nadzieja na lepszy czas...

    • _jekatiierina_

      16 June 2021, 08:40

      Pieknie...

    • Niebieska Róża

      18 June 2021, 18:06

      To dzięki Tobie, tak mnie poruszył Twój wiersz :) cieszę się, że Ci sie podoba :) to taka moja myśl troszkę na dokończenie, dopowiedzenie do Twojego przesłania, które zajrzało jakoś tak głębiej w moje wnętrze. My, którzy piszemy tutaj mamy inną wrażliwość, ( oczywiście możecie się nie zgodzić) niż ludzie, którzy czytają ot tak po prostu. Dlatego bardziej słowa docierają do nas, pochylamy się nad nimi i bardziej je czujemy :)

    • _jekatiierina_

      18 June 2021, 21:26

      Zgadzam się z Tobą w 100% moja piękna różyczko :)