Menu
Gildia Pióra na Patronite

Może lepiej nie znać prawdy

Trylinka
pod nogami szara
sponiewierana gazeta
rozdeptana jak tęcza barwna
z brudnym charakterem

Dzień który mijamy na ulicy
w pędzie
nieuwadze twarzy starszej kobiety
z butelkami na sumienie
drżące
obejmujące się rękami
po utracie młodości

Te miejskie autobusy
wypchane sylwetkami
wszystkie są w garniturach
szarych
z okropnymi zawistnymi teczkami...

128 114 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Malusia_035

    27 September 2019, 10:23

    świetny :)

    Pozdrawiam :)