Menu
Gildia Pióra na Patronite

Drogowskaz do miłości

Trwać w miłości to jak...
unosić się na skrzydłach
W powietrzu być wolnym
ptakiem na niebie

Niby tak proste
na pierwszy rzut oka
i zarazem mozolne
W kochaniu odwzajemnionym

Bez wątpliwości i obaw
Miłość wtedy płonie
gdy ogień w sercach
Nie wygasa bo się daje...

Siebie bez granic i końca
Nie pozostając z pustką
W sercu czerpie radość
Z posiadania kochania

Ciągła praca w obie strony
Bez przecinka i bez kropki
Póki śmierć Nas nie rozdzieli
Będąc aniołem przy aniele

Czasami wkrada się zdrada
ale to wówczas gdy czegoś brak
W tej miłości kusi pokusa
Do skoku w bok zadając cios

Prosto w oddane serce
W tym samym kierunku
Łatwo prawdziwą miłość
Zniszczyć spadając w dół

Z powyłamywanymi
skrzydłami jak Ikar
Przez to że od zera
Zbudowane coś
Zamienia się w popiół

93 760 wyświetleń
901 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!