Menu
Gildia Pióra na Patronite

Co to szczęście?

To wieczór, gdy świerszcz ci przygrywa
swoje melodie brzęczące,
na rowie pachnąca pokrzywa
i wolność zwrócona biedronce
gdy z palca do lotu się zrywa.

To umieć rozłożyć przed Słońcem
zielenią kipiący dywan
i morze kwiatów pachnące,
i patrzeć jak po nim odpływa,
aż noc cię zastanie na łące...

...bądź szczęśliwa!

325 wyświetleń
3 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!