Menu
Gildia Pióra na Patronite

To tylko utwór

To tylko utwór
Nie chcę go podporządkować
Nie chcę, by utracił poczucie wolności
Ale nie mogę pozostać głuchy na opinie ludzi
Tych, co uważają, że znają się na poezji
Muszę im powiedzieć, że…
…to tylko utwór
Nie wiersz, nie sonet,
Nie tren, nie fraszka…
Po prostu dzieło
Powstałe z inicjatywy człowieka,
A napisane Boską ręką

21 861 wyświetleń
154 teksty
80 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!