Menu
Gildia Pióra na Patronite

cały twój świat

to tylko cały twój świat
zamknięty w żelaznej pięści wiatru
pordzewiały

to – pułapka twoich lat
i niewylewanych łez
białych zmierzchów
i czarnych świtów

słyszę jak cały twój świat się kurczy
te zgrzyty i łamanie kręgosłupów
ludzi – ten ból, co przychodzi
nieruchomy

ścisk – twoje słowa utykają w krtani
i tylko bezmiarem twych oczu
dotykam rdzawego serca

bije.

18 031 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • 7 September 2014, 16:41

    ale jednak dreszczowiec.

    to niedobrze, że sięga tak daleko, to bolesne.

    pozdrawiam i dziękuję

  • zapach_bzu

    6 September 2014, 23:52

    Trafia w najdalsze zakamarki duszy.

  • 6 September 2014, 20:12

    Dreszczowiec z zielonym zakończeniem...
    Fajny.
    Pozdrawiam. :)

  • Kamil Borkowski

    6 September 2014, 14:40

    niepotrzebne, dobry dobry

  • 6 September 2014, 14:39

    teraz mam wątpliwości, nuntius

    pozdrawiam

  • 6 September 2014, 00:27

    chyba mi się trochę udało, skoro tu jesteście

    dobranoc

  • No_One_

    5 September 2014, 23:30


    Świetny.

  • R.A.K.

    5 September 2014, 23:19

    ładny