Menu
Gildia Pióra na Patronite

" To Ty..."

To Ty, mnie budzisz porankiem.
Jesteś jak kropla rosy na liściu
Tak bardzo potrzebna - by żyć...
Dotykiem myśli całujesz czule
Smacznym wierszem częstujesz
Podajesz kawę: gorącą, radosną
Okno otwierasz na świat
Tęczę malujesz na niebie
Przytulasz kiedy jestem w potrzebie.

Jak Ci dziękować mam?
Napisać wiersz...?
Ułożyć piosenkę, którą wiatr Ci prześle?
Migdałową babkę upiec na prędce ?
Opadają mi ręce...
Nie wiem jak...
Jak Ci dziękować mam...?

Dla Ciebie...Ty wiesz...
27.07.2020

281 884 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących