Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kim jest człowiek?

To ktoś kto wierzy w swe przeznaczenie,
To ktoś dla kogo inni mają znaczenie,
To ktoś kto kocha i chce być kochanym,
To ktoś kto chce jak najlepiej być zapamiętanym,
To ktoś kto wierzy i się modli o życie,
To ktoś kto wstydzi się tego kim jest - skrycie…

To mały chłopiec, który trzyma Cię za rękę w ciemnościach, bo się boi,
To ktoś kto Cię ochroni…
To dziecko, którego licznik życia z góry jest nadany,
To dziecko z marzeniami, w którego serduszku straszliwy ból został zadany.
To ktoś kto walczy o życie, ktoś kto je stracił,
Ktoś niewinny, bezbronny, co świata nawet nie zobaczył…

To ktoś, kto zaprzepaścił swoje szanse, odstawił marzenia,
Ktoś kto żałuje tego co mógł zrobić, a nie zrobił. Żal już niczego nie zmienia…
Ktoś kto wie kim jest i wie kim być chce,
Ktoś kto za innych odda serce swe…
To ktoś, kto przepełniony nadzieją jest, miłością i wiarą,
Ktoś kogo złe myśli się nie trzymają.
Ktoś kto żałuje wszystkich swoich złych przewinień,
Ktoś kto zrobił coś czego nie powinien…

To każdy, co ma dusze a w niej sumienie,
Każdy kto ma uczucia i dla kogo miłość jest pragnieniem.

6576 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!