Menu
Gildia Pióra na Patronite

MÓJ PRZYJACIELU

To już nie jest niewinny flirt
z NIM..
to już nie jest tylko koleżeńska więź
to jest romans...
jakieś kochanie
może właśnie to jest coś dla mnie...
Takie mam do losu pytanie?
Czemu zmienił nagle zdanie
i postawił mnie przed wyborem
z boku robiąc swoje.

~~~~

Pokochałam Cię, łatwo było znów
komplementy prawisz mi tu
ale ja nie dlatego się w Tobie zadużyłam
ja Ci po prostu uwierzyłam...

że jestem dla ciebie ważna
że lubisz mnie bardziej niż bardziej...
bo nie mamy już młodych lat
kurz i tak pokrył wiele z tych dat!

Pamiętasz jak to było dawno temu
przychodziłeś do mnie, mój przyjacielu
mogliśmy razem gadać godziny całe
a potem śmiać do rozpuku! Pamiętałeś!?

Pamiętałeś o mnie nawet w walentynki
dzwoniłeś do mnie jak do swej dziewczynki..
Chociaż wtedy nic nas poza przyjaźnią nie łączyło
mi się za Tobą tak jakoś ckniło...

I nagle przyjechałeś do mnie prosto z dworca
przyniosłeś wino, ja byłam śmielsza...
I nagle pocałunek, pamiętam do dziś
smakował mi, lecz nagle TY...

zdałeś sobie sprawę, że to nie tak
miało być, nie wolno wedrzeć ci się w świat
moich jeszcze wtedy młodych lat...
...wyszedłeś, zostawiłeś mnie wtedy ot tak

..jak gdyby nic nie wydarzyło się
lecz ja pamiętam aż po dziś dzień!

Teraz kiedy lata minęły,
Kiedy żeśmy się na siebie natknęli
wszysko wygląda inaczej
lecz nie do końca raczej...

oboje jesteśmy tacy inni
nadal jakaś iskra wtedy zapalona
jest we mnie,
jak ja w Twoich ramionach...
taka płocha...

- chyba Cię kocham...kocham....

Dobrze mi z Tobą to już wiesz...
i ja wiem, że szkoda każdy dzień
kiedy osobno spędzamy go
lecz warto czekać było!

bo...
co będzie to będzie
nie martwie się o to
życie nie jest bajeczne
tylko takie sprzeczne...
jesteśmy teraz i tylko TO
liczy się na dziś dzień

...wiem wyjedziesz
znów zostanie tylko cień...
lecz ja zachowam w sercu wszystkie
wspomnienia
i te stare i nowe...
takie do kwilenia..
i te co stale
dają powody do wzruszenia

Jedno mam tylko zażalenie do losu
i pytam się go specjalnie
-czemu moje życie
nie może być takie normalne?!
Stabilne?!

Spotkanie po latach
znów nie daję zapomnieć o datach
cieszymy się sobą
by za chwilę pójść własną
dalej drogą.
Lecz nie razem a osobno.

12.03.2012 8:50

http://www.youtube.com/watch?v=AptaPhEcJZE

31 494 wyświetlenia
325 tekstów
5 obserwujących
  • misiek45

    15 December 2013, 14:15

    Pięknych wspomnień czar jest zawsze wzruszający-pozdrawiam milutko Asiu :)