Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pewna pani

To jest historia taka
Że jak ktoś donosił
To niestety ale mówili
Na niego że szmata

A ta pani donosiła
Służbom dobrą robotę robiła
Potem w ciążę zaszła
I co dziwne
Bo jak na komunistkę
Ciążę donosiła
A gdy urodziła
Dalej donosiła

Słowa jej złego
Nikt nie powiedział
I tak umarła ze starości
Ta co donosiła na swych gości

No i to by było prawie wszystko
Tylko jest ciekawostka taka
Że jej synek chce dać ślub
Dla ptaka i ptaka

Ale tego jeszcze mało
Wyznaczyli go mamy koledzy
Że będzie kandydatem
By stał na ubeckiej
I tęczowej rubieży

Ps. na faktach

76 521 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!