Menu
Gildia Pióra na Patronite

ostateczne osądy nie ziębią nie grzeją

to i tak moja wina
była
jest
i będzie

ktoś musi odpowiadać
za wschody i zachody
północny wiatr

obracać noce w dni
pustynny klimat

i strugać wariata
z lipnych słów

to i tak moja wina
ukarzę się sama

bez ciebie zostanę
na pastwę
na po(żarcie)

83 962 wyświetlenia
973 teksty
64 obserwujących
  • onejka

    5 January 2016, 22:58

    Tomek, ja też .

    RozaR, winnego zawsze można znaleźć, ale przecież nie o to chodzi.

    Nicole i Fafiki bardzo lubię takie duety :)

    Miło Cię widzieć Sentymentalna :)

    Yestem, no cóż, czasem lepiej wyprzedzić intencje...
    A może jednak Twoje spojrzenie blisko bardzo mojego katalizatora ? ;)
    Wzajemnie :)

    Elu, czasem nasze relacje w niektórych przypadkach są takie, że co by nie zrobić i tak z góry wiadomo czyja głowa poleci. I w dodatku często zupełnie niesłusznie. Więc po co czekać na wyrok ? ;)

  • Naja

    5 January 2016, 22:48

    to i tak moja wina
    była
    jest
    i będzie....

    Jakie to bliskie i powszechne. W relacjach bardzo wielu, nie tylko damsko - męskich, rodzic - dziecko, pracodawca - pracownik itp.
    Zostać w końcu bez "wyrzutu sumienia", często bywa jedynym lekarstwem na uzdrowienie i uniknięcie niejednokrotnie bezzasadnych kar... Nie jest to jednak łatwe.

  • 5 January 2016, 20:19

    Mniam. :))
    Dobrowolne poddanie się karze pozostawia jednak niedosyt...
    Od dwóch dni mnie męczy "winna" tematyka, Twój utwór będzie dla mnie katalizatorem. :)
    Bardzo bliski mi wiersz... choć pewnie zupełnie inaczej wszystko widzę. ;)
    Pozdrawiam. :))

  • sentymentalna_

    5 January 2016, 19:04

    Bardzo lubię takie wiersze, które kryją za sobą więcej niż tylko jedną interpretację :))

  • nicola-57

    5 January 2016, 18:07

    ...a to jest to, co lubią nicole i Fafiki...
    dziękujemy, pozdrawiamy - n. and F. :))

  • RozaR

    5 January 2016, 15:39

    Winna była mama
    Mamy to był błąd

  • onejka

    5 January 2016, 14:21

    O tak Mirku niech Twoje słowa będą słyszalne - "nie przestanie być smacznym " ;)

    a tak Tomek, głodnyś czy rozbawiony ? ;)

  • fyrfle

    5 January 2016, 13:18

    Podmiot będąc po wcale nie przestanie być smacznym...Rzadkie połączenie liryki z dosadnością po mojemu i się czyta.

  • onejka

    5 January 2016, 12:49

    dziękuję, nagrodą bezcenną dla mnie opinia Twoja.

  • 5 January 2016, 12:47

    dam nagrodę - fiszka