Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ogrodniczy

to było
krótkie szybkie spotkanie
uwinął się
zanim słońce policzyło
wszystkie moje piegi
- oj nie przesadzajmy - mówił -
nie przesadzajmy
/grządka - udo - grządka - udo.../

jezu chryste jak on dotykał
jak on dotykał
moich truskawek

jak żaden inny wcześniej
.
.
.
.
.

ogrodnik

Sylwia Pryga

/erekcjato/

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
  • Sylwia P.

    29 July 2020, 07:16

    Dziękuję, może napiszę nowy wiersz o pianiście, co wystukuje palcami nokturny na moim ciele.
    Akrobacie co nowych figur nauczył wiele, saksofonista, hmmm brzmi mi w głowie jaka playlista...
    A Zenek to chyba nie dla idiotow...
    Dzięki że do mnie zajrzałeś ;)

  • RozaR

    28 July 2020, 21:08

    A może to był pianista ?
    Lub saksofonista ?
    A może murarz tynkarz akrobata
    Taki Zenek majsterek
    Co jeździ po wioskach
    Bo ma rowerek