Menu
Gildia Pióra na Patronite

Eden

Tkliwie pocałunkami pieszczą ciało.
Myśli opłakały bolące serce.
Ulotne chwile.

Częstuje się twoim dotykiem.
Skrytym w pamięci.
Nosze w duszy motyle.

Bez smutku chce żyć.
Chwytać słońca blask.
Koić poranną rosą troski.
Otulać się gwieździstym płaszczem.

Gładzę dłonią półmroczne cienie.
Spragniona twojego wzroku.
Zatracam się w marzeniach.

Wirująca muzyka obiega przestrzeń.
Stygnę i płonę.
Na przekór ludziom wierzę w eden

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!