Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezduszna Mojra

Tęskno mi po Tobie - mój Ty wierny przyjacielu!
Czas nie leczy ran tylko gromko śmieje się nam w twarz...
Twoje żarty, smutki utonęły wśród spraw wielu.
Porzuciłeś kraj, a wróciłeś w trumnie - Druhu nasz!

Trzy dekady? Zbyt wiele...- Ktoś szepnął Ci do ucha.
I ten Ktoś zatrzymał zegar - wyzionąłeś ducha
Nie wierzyłem długo, w moim sercu wciąż żal bucha.
Jak to umrzeć jest za młodu, w sercu zawierucha...

12 274 wyświetlenia
111 tekstów
58 obserwujących