Menu
Gildia Pióra na Patronite

Susza

Tego wieczoru chmury czarne zawisły
I deszcz smutny pod nimi płakał,
Nie widział już żadnej gwiazdy,
Która spada spełniając marzenia.
Stukał więc ludziom w parapety
Z prośbą o chociaż uśmiech,
O dobre słowo, o pomoc w kłopotach.
Lecz ludzie patrząc na niego,
Zwykli narzekać, zamykając okna.
A deszcz samotny, pod czarną chmurą,
Już tylko pokropił i wysechł.
Za brak empatii, nastała nam susza.

3565 wyświetleń
19 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!