Menu
Gildia Pióra na Patronite

Okruchy życia ...

Tak mało w nas bliskości,
bo zamiast usiąść
i poczuć ciepło swoich dłoni
przekrzykujemy się
z pokoju do pokoju, jak głusi ...
a później siadamy
piszemy swoją samotność w sieci
i upajamy się
pochlebstwami naszych cierpień
i spojrzeń na życie ...
tak mało w nas bliskości
bo dotykamy się jedynie przypadkiem
w łazience
śpiesząc do swoich prac ... o świcie.

190 741 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • aloya

    2 November 2015, 12:19

    Wzruszający jak prawda. Pozdrawiam Gerardzie:)

  • Malusia_035

    26 October 2015, 11:31

    wzruszasz ,zatrzymujesz i serce porywasz :)

    Pozdrawiam Ciepło :))

  • 25 October 2015, 04:28

    '' piszemy swoją samotność w sieci '' przemawia do mojej intuicji bardziej
    chociaż elektroniczne gadżety to przyszłość
    hura z czytania ze zrozumieniem piątka z plusem ;(
    hmm szkoda ze nie szóstka
    Przepraszam Gerardzie psychodramy tym razem chadzają do nieba trójkami nad ranem pod rękę z paranoikami
    Miłego dzionka ;)

  • mill

    24 October 2015, 21:10

    ...prawdziwe okruchy z naszego życia .....