Menu
Gildia Pióra na Patronite

J Kowalskiego wzdychajnik

Tak łatwo jest
stracić życia sens
przemieszczanym oddechem
między ciętymi różami
gumowy wąż z gazem

W takiej chwili
widzi się tylko fragmenty
uczuć
skrawki dzieciństwa
na ścianie malowanej na odczepnego
wałkiem

Przypomina się babcia
oklejona starości mrokiem
na zużytym tapczanie
i jej życiorys niezbyt smaczny
z żyletką niepowodzeń przy twarzy

Srebra na wódkę wymienił dziadek.

128 107 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!