Menu
Gildia Pióra na Patronite

gender

taki był dziewczęcy
skóra cienka prawie przeźroczysta
nawet komarom zdarzało się nie zauważyć
gdy wygłodniałe zechciały spróbować
niskokalorycznej pożywki

głos delikatny czysty
jakby zerwany spragnioną ręką
z pochylonej wiśni
i włosy - wplątane w kobiecą szczotkę
wyglądały jak loki królewny
nie mężczyzny
który powinien - przecież -
zbudować dom
zasadzić drzewo
być ojcem

(próbował)
nadać swojej anoreksji
męską twarz
mdłościom rzucającym na
kolana
wciśniętemu w kręgosłup żołądkowi
powtarzać że kostucha
nie chodzi w sukience

nauczył się opuszczać żaluzje
w oknach
gdy w udręce zwiniętej na podłodze
na ustach rodziły się słowa
matka i
śmierć

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!