Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oda do młodości

Tak wyglądał ostatni dzień naszego życia
Kiedy , mimo iż słońce świeciło nam po twarzy
To wiatr zimny zostawiał na ciele dreszcze

Tak wyglądał ostatni dzień naszego życia
Kiedy to mówiliśmy , jak nam dobrze ,
a będzie jeszcze lepiej
I w pośpiechu mijaliśmy się nawzajem , nie zważając na nic
Bo młodzi

A w sercach miłość graniczyła z nienawiścią
A w snach ciekawość zaspokojona była , bez cienia strachu
Śmiech i łzy zdawały się swego miejsca nie znać

To był ostatni dzień naszego życia
Kiedy uciekaliśmy , jakbyśmy wiedzieli
Kiedy wiosenne , choć wciąż jeszcze chłodne , powietrze sprawiało ,
jakbyśmy oddychali po raz pierwszy
Ostatniego dnia naszego życia

848 wyświetleń
7 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!