Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Miłość

Tak szybko jutro
Stanie się wczoraj.
Tak szybko dziś
Staje się przeszłością.
Inaczej jest z miłością.
Omija daty.
Godzin nie liczy.
Zostaje z tobą.
Dając ci nadzieję.
Szron włosów pogładzi.
Dłoń w dłoni ogrzeje.
Uśmiechnie..
Przytuli..
Pocieszy..
I choć schłodzi czasami
Bierz ją..
Bierz garściami..
Dla miłości
Nie ma jutra i wczoraj.
Dla miłości
Dziś - to niezmienna pora.

546 wyświetleń
6 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!