Menu
Gildia Pióra na Patronite

Letnie westchnienie

Tak rozmarzyłam się na koniec lata
wraz z cennym promieniem słońca
czy tegoż dnia odważna krucjata
wygra z jesienna nocą bez końca

Dnie coraz krótsze, chłodniejsze
i tak żal śpiewu skowronków i kosów
zmienne kolory i noce ciemniejsze
nic nie zatrzyma przemijania losów

19 410 wyświetleń
295 tekstów
23 obserwujących
  • 3 September 2013, 09:45

    Tobie jest szkoda lata. ;)
    Pozdrawiam. :)

  • I.Anna

    2 September 2013, 11:38

    Agus dziękuje ci nawet jeśli przeceniasz te moje "wypociny"
    Dobrze Cię widzieć

  • misiek45

    2 September 2013, 11:36

    Piękny wiersz Iwonko takie letnie marzenia u progu jesieni-pozdrawiam cieplutko na dzień dobry:)