Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 25 March 2021

to ja

Tak mój panie, to ja - marzeń twych ziszczenie,
z uśmiechem na ustach i w rumieńcach cała.
Gdy tak patrzysz na mnie - jestem jak spełnienie,
jak ta noc majowa, pragnieniem nabrzmiała.

I tak stoję przed tobą w moją straż uzbrojona:
w suknię, co się na biodrach porusza ze smakiem
z podwiązkami na udach, w koronki ozdobiona,
z tym lekko wyzywającym, zmysłowym make-up-em.

Patrzysz na mnie mój panie, i wiesz czego pragniesz,
myślisz o końcu świata i nagiej ekstazie,
Oszołomiony zmysłami, scenariusz układasz -
widzisz chwilę po chwili, wyraz po wyrazie..

Lecz są dni takie panie, gdy staję przed tobą
bez mej wiernej straży, trochę zagubiona,
Spróbuj wtedy mnie kochać - kiedy suknia zmięta,
a po twarzy spływa czarna łza zraniona.

2006 r

83 962 wyświetlenia
973 teksty
64 obserwujących