Menu
Gildia Pióra na Patronite

krzyk serca

tak łatwo dłonie i usta
potrafimy zastąpić słowami
wtopieni w głaz
ukradkiem podglądamy nierealny świat
czekając na ....promyk rzeczywistości
dotykamy się w ...nicości
nasze usta leczą rany
a dotyk od smutku wybawia
mokrzy od potoku łez
w ciemnym korytarzu się znaleźliśmy
jedynie parasol uniesień nas chroni przed …
senną rozmową domową
czasami gubię mapę twego ciała
z myśli malowanych tobą
pozostał mi …
uśmiech twych oczu
przeszywa mnie dreszcz
jak setki mrówek
w tobie tysiące motyli szaleje
śmiejemy się, płaczemy ...
pragnąc miłości
z obu połówek powstała całość
tak jak nowe życie wbite na cierń
jak utulić zmysły nasze?
stłumić dziki krzyk serca…
rozpaczy …

17 383 wyświetlenia
216 tekstów
210 obserwujących
  • IBELLA

    19 August 2010, 16:25

    Bogusiu niesamowite porównania ...

    "w ciemnym korytarzu się znaleźliśmy
    jedynie parasol uniesień nas chroni przed …
    senną rozmową domową"

  • Bogdan Z

    6 August 2010, 10:54

    dzięki :)

  • Swietka

    4 August 2010, 13:53

    Świetne:)
    Pozdrawiam i zabieram ze sobą:)

  • Bogdan Z

    3 August 2010, 23:44

    piękne dzięki Wam wielkie ... a czemu smutno? .........czy muszę odpowiadać ? ............

  • Wichura

    3 August 2010, 22:40

    Bogdanie, pięknie, ale czemu tak smutno?
    Jak ja mam teraz wykrzesać sen optymistyczny?
    Pozdrawiam i + zostawiam.

  • Seneka 18

    3 August 2010, 20:15

    Fantastycznie piszesz...Wiesz jak z pióra zrobić użytek...Pozdrawiam.

  • Bogdan Z

    3 August 2010, 18:28

    uczucia ....i ból związany z nimi ....miłego dnia Anno :)

  • 3 August 2010, 18:26

    Są uczucia, których żaden czas nie ukoi i żadne słowa nie utulą ich do snu...Piękny wiersz. Bogdanie....pozdrawiam...