Menu
Gildia Pióra na Patronite

rezonans

***

Taić się będzie w miriadach westchnień
tam spotkasz ją, gdzie cisza gra na strunie
i tam, gdzie wypływa niebiański strumień
patrzysz jak gaśnie, choć będzie najjaśniej

pióra połamane w kałamarzach
już by więcej niczego nie napisać
może to czas bym nauczył się czytać
a marność nie składać w żywych ołtarzach

czym jestem, wiem od wybitnego poety
uczucia - myśli moje są iskrą tylko
ja i moje życie jest tylko chwilką
czym moje pisanie? Tandetą tylko

A jeśli, gdzieś tam jest Prawda, czy mnie zrozumie...
Jeżeli tam dotrę, czy zechce pogłaskać po zmąconej głowie...

3099 wyświetleń
52 teksty
19 obserwujących
  • Aquarelle

    28 April 2013, 21:07

    Dziękuję pięknie za każdą opinię.
    giulietka
    Sądzę, że prawdy te znałem na długo zanim je Pani poznała. Uznaniem nie jest znajomość rzeczy, natomiast jest ich obnażanie.

  • giulietka

    28 April 2013, 15:41

    Wyjątkowy wiersz.
    A prawda pewnie jeszcze nie raz zmierzwi Ci czuprynę:)

  • Papużka

    28 April 2013, 13:41

    :)

  • Pechowa_

    28 April 2013, 12:57

    Piękny wiersz...
    I popieram Marjana że to nie tandeta! :)

  • 28 April 2013, 12:56

    Tandetą?
    Chyba jakiś żart.
    Pozdrawiam milutko.

  • M44G

    28 April 2013, 12:53

    Tandetą na pewno nie bo ładne to jest. Pozdrawiam ciepło.