Menu
Gildia Pióra na Patronite

RÓŻA

Ta róża ma kolce
tak jak inne róże
i płatki ma czerwone,
i listki gładkie, duże.

Ta róża teraz kwitnie,
jest świeża, piękna, młoda
A później zginie marnie,
że aż pomyśleć szkoda.

Lecz taka jest przyroda,
że coś ginie, coś się rodzi.
Że człowiek rośnie, kwiat kwitnie,
słońce zachodzi i wschodzi.

27 756 wyświetleń
239 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!