Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ha ha ha, a ja czujętak

Ta moja część, już nie jednego plemienia,
My nie jesteśmy leniwymi baranami,
Grzęznącymi i poddającymi się cierpiętnictwu.

Od sześciu lat po prostu świętujemy Wigilię.
Ucztujemy. Dzielimy się opłatkiem państwa.
Przywróciliśmy życie spod skalpela kata.

Wspólnie nauczyliśmy się być dumnymi,
Z kilku tysięcy lat słowiaństwa i chrześcijaństwa.
Śmiało odpieramy ataki wasalistów

Pielęgnujemy w sobie świadomość -
Jesteśmy nacją najpiękniejszą, kwiatem jednej nocy,
My umieliśmy go w sobie odnaleźć i wierni ogrodnicy pielęgnujemy.

Jesteśmy jak ten wół minister - spokojnie
Wspieramy się w powolnym konsumowaniu szczęścia,
Pielgrzymujemy z Bogiem po swoje, sfory ujadają.

My nie musimy wczasować w hotelu
Z minimum czterema gwiazdkami z widokiem
I wypasionym SPA.

Nam wystarczy kwatera prywatna,
A w niej pokój z łazienką, czasem
Nawet wspólna na korytarzu.

Czytamy, myślimy, rozważamy w głowie i sercu,
Tylko to wszystko z myślą o państwie, które tworzymy,
A ono wspiera majątkiem bogatych tych słabych.

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!