Menu
Gildia Pióra na Patronite

niezgłębiony

ta cisza jest jak mgła
a pod nią drzemie ocean
na długo zapomniałam
jak się pisze wiersze

w myślach powtarzam słowa
w których nic się nie mieści
jak w dłoniach

dotykamy tylko powierzchni
a głębia wciąż niezmierzona
na dnie kamienie i perły
czy rozpoznasz to miejsce?

09.08.2011

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    20 August 2019, 09:05

    Malusiu, i z wzajemnością... ;)

    Kati, lubię te Twoje muzyczne tła... :)

    M., cóż mam napisać, jak zawsze trafiasz w sedno. Miło Cię 'widzieć':)

    od kati75
  • Adnachiel

    12 August 2019, 17:34

    A któż zdołałby odłączyć miłującego od źródła jego miłości...
    Ani miecz, ani śmierć, ani żadne inne stworzenie.

    Tak, niezmierzona jest głębia, lecz miłość to skała naszego ocalenia.

    Westchnę sobię... ech...
    A mówią, że francuzi to taki niewrażliwy naród :D

  • kati75

    9 August 2019, 10:12

  • Malusia_035

    9 August 2019, 09:13

    Zawsze dajesz do przemyślenia M ,uwielbiam Cię czytać przy Kawusi :)

    Pozdrawiam Serdecznie :)