Menu
Gildia Pióra na Patronite

Haust (za)powietrza

http://www.youtube.com/watch?v=gXKLnDNYEzs
szum drzew i pobliskiego strumyku
przełamuje dziewiczy śpiew ptaków
wśród traw leżę na małym kocyku
przetarcie na nowo starych szlaków

wiatr delikatnie głaszcze nagie stopy
źdźbła płyną po ciele, nogach bezkresie
słychać z oddali kopyt - końskie galopy
nieopodal wiewiórki biegają po lesie

zaciągam wszystkie w płuca aromaty
mrówki gilgoczące biegają po udach
znikają w rześkim bezkresie schematy
rozmyślam o otaczających mnie cudach

mieszając dolnymi kończynami powietrze
patrzę ku małym obłoczkom na niebie
otoczenie takie spokojne i bezpieczne
w kształtach chmurnych widzę ciebie

wspomnieniami chwytam Cię za policzki
otoczenie znika, odbijam się w lustrze
twojej duszy i składam pocałunek szybki
ach kocham jak czas i świat tak się guzdrze

przestrzeń między biciem serca wydłuża
wypełniają je uśmiechy słodkie cudze
czerwień ustna niczym soczysta róża
wypełnia się, mocno nieobecność łudzę

spragniona lekkich pieszczot i dotyków
zatrzymać na chwilkę ciepłą przeszłość
chce pochwycić i smakować na języku
utkwić w tym ułamku na wieczność

rozchylając milczenie wonią się upijać
delektować w sobie seksowną męskość
w myślach ciał jedności naszej spowijać
tak wymienną jednostek wdzięczność

echem jeszcze chwile karmić uszy
tonem głosu iście pieszczotliwego
samotność na sekundę zagłuszyć
i wrócić do świata ciągle żywego...

26 014 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    25 February 2013, 10:44

    z tą Telimeną to się nie zgodzę... :)

  • Papużka

    25 February 2013, 10:41

    Dzięki za przeczytanie kochani :)

  • miramija

    25 February 2013, 08:03

    Bardzo miło się czytało, tylko te mrówki na nogach przyprawiły mnie o ciarki brr ;) pozdrawiam :)

  • misiek45

    24 February 2013, 16:24

    Bardzo ciekawy wiersz uczucia przeplatane pięknem przyrody,podoba mi się-pozdrawiam serdecznie Papużko:))

  • Papużka

    24 February 2013, 16:23

    :)

  • zugimihau

    24 February 2013, 16:08

    lubię to:)