Menu
Gildia Pióra na Patronite

Adwent

Szukamy przepisów na smak
Świąt Bożego Narodzenia.
Nigdzie nie znajdziemy
Jak być dobrymi treściami,
Czyli jak być rodzicielskimi teściami.
Nie jest sztuką kochać swoje dzieci.
Boskością jest uznać synową za córkę.
Zięcia za równego pierworodnemu.

Lubię patrzeć jak twoi zięciowie
Ciebie szanują, uwielbiają, wreszcie kochają,
Gdy widzą w Tobie opokę, porządek, sens życia.

Jeszcze tego nie mówią, ale
Tym emanują, kładąc na twoje skronie
Aureolę matczynej świętości

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!