Menu
Gildia Pióra na Patronite

kanciasty

szukam tożsamości w czasie
nadając kształt słowom
rzucanym w błoto lub na wiatr
próbuje splatać w sens
minuty przysiadłe na
niemodnych wskazówkach zegara
zaglądam w podrapane okna
pustych pokoi życia
czekających
na nas

spójrz w moją strone
dla ciebie ubiorę zmyśloną
suknię czerwoną
gdy niebo gwiazdami zakwitnie
głaszcząc ulice
kroplami deszczu błyszczące

http://youtu.be/YHEZAzntgK8

135 895 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • RozaR

    9 November 2020, 07:54

    Ładnie choć pierwszą strofę już sobie pozmieniałem w czasie czytania .
    I nie masz nadziei ni sensu .
    A życie to pył .
    ;-)