Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szukam świata...

...
Szukam świata gdzie bedziesz
całował żaby...
z jaskółkami wołał wiosnę
chodził w szklanym bucie
śmiał się z głupot nieroztropnie...
nic nie miał tylko złudzenia
i miłość tak naiwną jak moje oczy...
szukam świata...
gdzie znów się zaśmiejesz
podasz mi dłoń nie buty...
i wyjdziesz wreszcie mi naprzeciw...
szukam świata bez wahań
z sercem pośrodku
by ukryć nas jak w ramionach w jego środku...
szukam świata...
poza krawędzią milczenia
poza krawędzią ciszy
szukam świata...
bez bram
bez dnia i nocy
w połowie naszej drogi...
w połowie naszych myśli... Anita Steciuk

2 miejsce w OGÓLNOPOLSKIM KONKURSIE POETYCKIM Im. J. JAKUBIKA O NAGRODĘ BURMISTRZA ŚWIECIA za w/w wiersz.

15 424 wyświetlenia
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!