Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mówili że już przyszła

Szukałem Królowej Wiosny
jeszcze śniegiem
lekko przyprószonej

Włosy jej
kroplami porannej rosy
skromnie ozdobione

Usta jak pierwsze
kwiatów pączki
niedojrzałe

W oczach
zieleń głęboka
spokojna jak kamień

I choć zamieć nie ustaje
szukać nie przestanę
bo po każdej zimie
wiosna w końcu nastanie

17 459 wyświetleń
212 tekstów
5 obserwujących
  • Janya

    5 February 2014, 20:22

    Ładnie;)