Menu
Gildia Pióra na Patronite

Insomnia

szlakiem gwiazd przemierzam niebo
łagodząc bezsenność

bo między sercem a duszą jest pustka
w której nie ma miejsca na sen

noc to nadziemski blask
i podniebna ciemność

101 657 wyświetleń
955 tekstów
266 obserwujących
  • Adnachiel

    8 October 2015, 09:08

    Mill, Malusiu, Cris - dziękuję Wam. Bardzo.

    M., każdy mój wiersz powstał bo:
    Wiem, kiedyś statek Twego losu
    odpłynie nagle z moich wód,
    lecz będą błyszczeć na mych niebiosach
    gwiazdy Twych myśli,
    trwałości cud.
    I kiedy na brzegu stanę o świcie
    by Twego szczęścia wyglądać z oddali
    uśmiechem słońca pobłogosławię Twe życie,
    znajdę Cię wszędzie,
    a jeśli Bóg zechce,
    WRÓCĘ by serce twoje ocalić.

  • mill

    6 October 2015, 19:06

    ...ładny wiersz ...pozdrawiam ....

  • giulietka

    6 October 2015, 11:53

    jest w nas takie słońce
    które nigdy nie zachodzi
    bo serce przecież nigdy nie chodzi spać

  • Malusia_035

    5 October 2015, 09:24

    Zatrzymuje i wzrusza każdym słowem ,coś pięknego :))

    Pozdrawiam Serdecznie :))

  • Cris

    4 October 2015, 20:16

    urzekający wiersz.
    pozdrawiam.