Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szklane domy

Szklane domy bez skazy
w nich idealne pozy
kryształowe wazy, takież serca
zimne piękno z jedną wadą
ona
nie przystosowana
nie pasująca do fotela
do systemu i fałszu
bez skazy była poczęta
krystalicznie piękna
do czasu
miłość ją skruszyła
z wadą i uczuciem
nie była cząstką domu
uciekła
dom z drewna, śmiech
ona
miłość dodaje kolorytu
ubarwia , przytula, całuje
szklany dom wciąż stoi
zimno piękny
bez wad
szczęście odziane w ciepło
miłość skruszyła lód
jest dobrze…

9500 wyświetleń
83 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!