Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza nomady

Teksty z obrazami - Cisza nomady - exsilentio
Cisza nomady - exsilentio

Szeptem nomady w szeleście piasków
Mierzą się chwile,
Zdeptane w dróg pyle
W oczekiwaniu oklasków.

Takie same cienie,
Chociaż łańcuch kary
Daleki jest od Sahary,
Jakie ma nomada, takie widzi jeniec.

Każdy kontynent ma swój klif.
Każda twarz ma przecież skórę,
Chociaż bogami sądzą się niektóre.
I ciszę na końcu ma każda myśl.

Quid Quidem

42 084 wyświetlenia
584 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!